Japán utazáson a vármegye üzletasszonyai
Szeretet, alkotás, örömszerzés és egészség – így vélekedik a sushiról Klement Anita, az újszegedi Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem alapítója és vezető séfe. Az étteremben június 11-én tettünk látogatást a vármegyei üzletasszonyokkal a Vállalkozásfejlesztési projektünkben szervezett céglátogatás részeként. A különleges utazás során a sushi történetével és készítésével ismerkedhettek meg Női Vezetői Klubunk tagjai.
Klement Anita kalauzolta el a hölgyeket a japán konyha világában, és elmesélte azt is, hogy mi vezette őt a gasztronómia ezen különleges területére. Mint kiderült, az idén 5 éves étterem a japán gasztronómia színes, egészséges kultúráját, a sushi fantasztikus világának kimeríthetetlen sokszínűségét ötvözi az élet, az ízek és borok szeretetét magába foglaló tapas választékával, amely tartalmazza mind a magyar ízekhez igazodó, helyi kézműves gazdálkodók remekeit, de felsorakoztatja a világ tengereinek számos különleges kincsét is, utánozhatatlan, egyedileg fejlesztett receptek formájában.
A vezető séf beszélt arról is, hogy a sushi a világ legegészségesebb ételének számít, ennek az egyik oka az, hogy a nori lapok, melyek a rizs körül láthatóak, a szervezetünk tizenkét legfontosabb alkotóeleméből tízet tartalmaznak. Elmondta, három altípusa van az ételnek, ebből a legismertebb a maki, de van nigiri, vagyis a kézzel formázott rizsgombóc, míg a harmadik forma a roll sushi, amit kifordított tekercsként is szoktak emlegetni.
Klement Anita valódi sushimesterektől sajátította el az étel készítését, hiszen szeretné, ha az éttermének vendégeit megérintené a varázslat, a japán ízvilág, valamint a Távol-Kelet hangulata. Ebből eredően azoknak, akik ellátogatnak az újszegedi vendéglátóegységbe, nem kiszolgálásban, hanem igazi vendéglátásban lehet részük, így élményben, látványban és ízvilágban is gazdag lesz a látogatás a város első, és a Dél-Alföld egyik legjobb sushiéttermében.
A Gourmet Garden idén ünnepli 5. születésnapját, ebből az alkalomból pedig különleges eseménnyel készül Klement Anita, érdemes lesz figyelni az étterem felületeit.
Az esemény a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a 2024-2025. évi, NGM_SZERZ/173/3/2024 számú Vállalkozásfejlesztési projektben valósult meg.