Újabb Versenyképességet Növelő Támogatási Program indul

A program keretében azok a legalább 50 főt alkalmazó közép- és nagyvállalkozások nyerhetnek el maximum 1,8 millió eurós támogatást , melyek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben árbevételük vagy megrendelésállományuk tekintetében legalább 25%-os visszaesést szenvedtek el.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium új versenyképesség növelő támogatási programot indított el, melynek lebonyolító szerve a HIPA Nonprofit Zrt. A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról szóló 7/2020. (IV.16.) KKM rendelet módosítása alapján, a támogatási program 2021. május 10 -től Magyarország egész területén, közép- és nagyvállalatok számára elérhető. 

A támogatási program keretein belül Magyarország egész területén vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhetnek azok a legalább 50 főt alkalmazó közép- és nagyvállalkozások, amelyek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben árbevételük vagy megrendelésállományuk tekintetében legalább 25%-os visszaesést szenvedtek el.

A támogatás maximális mértéke 1,8 millió euró, azzal a megkötéssel, hogy a fejlett megyékben a támogatás mértéke nem haladhatja meg a beruházási költségek 20%-át, míg a kevésbé fejlett megyékben (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Baranya megye) a beruházási költségek 33%-át.

A pályázat részletei bővebben az ITT elérhető összefoglaló prezentációban érhetőek el, illetve a www.hipa.hu oldalon.