Ismerje meg Lengyelország és Szlovákia gazdaságát, üzleti lehetőségeit

A „Minden héten üzlet” exportfejlesztési programsorozat következő ONLINE programja Ismerje meg Lengyelország és Szlovákia gazdaságát, üzleti lehetőségeit címmel kerül megrendezésre 2022. február 2-án.

Lengyelország: közel 40 milliós lakosságával a közép-európai régió legnagyobb piaca, földrajzi közelségének köszönhetően pedig Magyarország természetes kereskedelmi partnere. Erős vállalkozó rétegének köszönhetően az EU egyik legnagyobb exportőre és gazdasági fejlődését tekintve az EU gazdasági jövőjének motorja.

Szlovákia: Szlovákia és Magyarország, a 670 km-es közös határszakasszal, azonos mennyiségi és minőségi standardokkal, kereskedelmi szokásokkal, természetes partnerei egymásnak. A relációban meghatározó és egyre növekvő a KKV-k száma és részaránya. A lehetőségeket jól érzékelteti, hogy Szlovákia a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.

 

Fő témakörök:
Melyek azok az egyedi szempontok, nehézségek és lehetőségek, amelyeket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a magyar cégek eséllyel indulhassanak fenti országok piacain?
Lengyelország és Szlovákia gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai
Hogyan legyünk sikeresek magyarként az adott piacokon?
Kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok
Üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára az adott országokban

 

Előadók:
Nyitrai Zoltán Külgazdasági Attasé, Magyar Nagykövetség Krakkó
Gyúrósi Pál Külgazdasági Attasé, Magyar Nagykövetség Pozsony

 

Jelentkezés ide kattintva.

Részvételi feltétel: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás rendezettsége, valamint az előzetes online jelentkezés.
Lebonyolítás: Microsoft Teams rendszerrel. A program tervezett időtartama 1-1,5 óra.