Ismerje meg Laosz, Thaiföld, Vietnám-Kambodzsa piacát, üzleti lehetőségeit

Az MKIK exportfejlesztési programsorozatának következő államásán Kambodzsa, Laosz, Thaiföld, Vietnám piacait mutatják be, kiemelve a magyar vállalkozások üzleti lehetőségeit 2022. június 22-én, szerdán 10.00 órakor.

Laosz: A 7,4 milliós lakosságú Laosz gazdasági fejlődése a koronavírus-járvány előtti 6-7%-os eredményhez viszonyítva megtorpant, az elkövetkező években azonban a Világbank 4-5%-os gazdasági növekedést prognosztizál. Kapcsolódását az ASEAN-országok és Kína piacaihoz a 2021 decemberében átadott laoszi-kínai vasút alapvetően megváltoztatja, ami új üzleti lehetőségeket kínál. Az ország május 9-től újra megnyílt a külvilág előtt.

Thaiföld vonzó turisztikai desztinációin túl üzleti szempontból is számos lehetőséget tartogat magában. Az ASEAN-térség második legnagyobb gazdaságának számító délkelet-ázsiai ország stratégiailag deklarált célja, hogy 2038-ra a fejlett országok között tartsák számon. Ennek elérése érdekében több, kiemelten kedvező támogatását és ösztönzőt biztosít az ország fejlődéséhez hozzájáruló külföldi vállalkozások számára, így például a 2017-ben bejelentett grandiózus Keleti Gazdasági Folyosó (Eastern Economic Corridor, EEC) projekt keretében is. Magyar vállalatok számára kiemelt potenciál mutatkozik az egészségügy, mezőgazdaság, vízkezelés, ICT és okosváros megoldások területén is.

Vietnám: a 100 milliós ország Délkelet-Ázsia egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága. Kiemelt figyelmet szentelnek a fenntarthatósági vállalásaik teljesítésére, így várhatóan a zöldgazdaság területén nyílnak üzleti lehetőségek. Hanoi nagykövetségünkhöz tartozik Kambodzsa is – a 16,7 milliós országban a mezőgazdaság és az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az építőipar a leginkább perspektivikus terület a vállalkozások számára.

Az online program fő témakörei:
- Kambodzsa, Laosz, Thaiföld, Vietnám gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai
- Hogyan legyünk sikeresek magyarként az adott piacokon?
- Kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok
- Az üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára az adott országokban
- Magyar vállalkozás tapasztalatai


Előadók:
- Takács László ideiglenes ügyvivő konzul, Magyarország Bangkoki Nagykövetségének Irodája Vientián
- Lévai Ferenc egy magyar-laoszi közös vállalat, az Aquatic Development Co. Ltd igazgatója, egyben a laoszi székhelyű European Chamber of Commerce and Industry in Laos (ECCIL) Igazgatósági Tanácsának tagja
- Balla Kamilla külgazdasági attasé Magyarország Nagykövetsége Bangkok, Thaiföld
- Oláh Nikoletta külgazdasági attasé Magyarország Nagykövetsége Hanoi, Vietnám

Lebonyolítás: Microsoft Teams rendszerrel (A kamara rendelkezik a szoftverrel, a meghívót kiküldi). A programot 1-1,5 órás időtartamra tervezik. 

Részvételi feltétel: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás rendezettsége, valamint az előzetes online jelentkezés. Regisztrálni ide kattintva van lehetősége. 

A program fő szervezője a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Közép-dunántúli Regionális EEN Iroda, a szervezésben a teljes magyar EEN Hálózat partnerei is közreműködnek.