Inkubációs program vállalkozásoknak

Elindult a jelentkezés az UniBME és UniGyőr Startup Programokra, amelyek keretében ötlet és prototípus fázisban lévő innovatív projekteket várnak az ország bármely pontjáról.

Befektetői partner a Hiventures, egyetemi szakmai partnerek pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a győri Széchenyi István Egyetem.

A programok díjmentesek, melyek keretében a legígéretesebb startupoknak 6 hetes vállalkozás fejlesztési képzést nyújtanak, majd ezt követően lehetőséget kapnak bekapcsolódni az EIT Urban Mobility nemzetközi akcelerációs programjába vagy indulni az akár 20 millió forintos hazai befektetésért.

Főtámogató idén az EIT Urban Mobility, akik Magyarországon is keresik azokat az ötleteket és startupokat, akik a jövő településeit formálják, és élhetőbbé teszik a városi tereket. Első sorban a modern városi közlekedés legnagyobb kihívásaira választ adó csapatokat keresünk, többek közt a növekvő forgalom kezelésére, a tömegközlekedés javítására, és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, illetve olyan technológiai területeken várnak izgalmas újításokat, mint például a Mobility-as-a-Service, a jármű-megosztás, a gépjármű-automatizálás, az e-mobilitás, a jármű-kommunikáció, vagy bármilyen más okosváros vagy városi mobilitási megoldás.

Az urban mobility fókusz mellett, természetesen iparágtól függetlenül is pályázhatnak az innovatív és skálázható startup ötlettel rendelkező csapatok.

Részletesebb információ a pályázásról a programok hivatalos weboldalán található:

https://www.startupcampus.hu/uni-bme
http://www.quantumleap.hu/uni-gyor

Az érdeklődők jelentkezését október 25-ig várják!