HR vezetői klub a a koronavírus okozta változásokról

A kamaránk égisze alatt év elején megalakult HR Vezetői Klub tagjai november 19-én ezúttal online térben tartották meg soron következő ülésüket, melyen a koronavírus okozta kihívásokról tartottak informális tapasztalatcserét.
A megye több nagyvállalatának HR vezetői zárt körben beszélte meg, kinek hogyan változtak a feladatai az utóbbi időszakban, ki hogyan menedzselte az új kihívásokat, és milyen jó tanácsokkal tud szolgálni a szakmabelieknek.
A szakmai délután során elhangzott a home office és a távmunka fontossága, az ehhez kapcsolódó kockázatértékelés szempontjai, a munkavállalói és a vezetői változásmenedzsment fontossága, a munkavállalók toborzása és jelentkeztetése, és egyéb a krízishelyzet által kikényszerített atipikus módszerek vállalati kultúrában történő hosszútávú beépítése.


A témához kapcsolódóan figyelmükbe ajánljuk a november 11-én megjelent 487/2020. (XI. 11.) Kormányrendeletet a veszélyhelyzet során a távmunkával kapcsolatos szabályok alkalmazásáról, melyről bővebben az alábbi linken olvashatnak.
https://csmkik.hu/hirek/a-veszelyhelyzet-idejere-modosultak-a-tavmunka-szabalyai