Hogyan kereskedjünk Iránnal?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata, a Due Diligence Helpdesk-vel és az INSTEX-vel közös szemináriumot szervez „Hogyan kereskedjünk Iránnal?” címmel, 2021. június 30-án, online felületen.

A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az Iránnal való kereskedelem feltételeiről - különös tekintettel az érvényben lévő szankciókra -, az Európai Bizottság Iránnal való kereskedelmet ösztönző szolgáltatásáról a „Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran” -ról, továbbá bemutassa a fizetési tranzakciók menetét, illetve a megfelelőségi előírásokat Európa és Irán között.

Az előadások alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül, melyek a program végén kerülnek megválaszolásra az előadók által.

A rendezvényen szinkrontolmácsolást biztosítanak. 

 

PROGRAM

Moderátor:

Tényiné Stark Mária, az MKIK nemzetközi igazgatója

14.00 – 14.20

Köszöntők

Miklóssy Ferenc TBC, az MKIK általános alelnöke, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az MKIK Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozat elnöke

Varga-Haszonits Zoltán, nagykövet, Magyarország Nagykövetsége Teherán

14.20– 15.00

Az Európai Bizottság Iránnal való kereskedelmet ösztönző szolgáltatásának -a Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran- bemutatása

Simon Cheetham, csoportvezető, Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran

Sczigel Péter, projektvezető, Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran

15.00 – 15.25

Fizetési tranzakciók Európa és Irán között, megfelelőségi előírások

Rosella E. Rubini,CBO, Instrument iN Support of Trade Exchanges (INSTEX)

15.25 – 15.35

Kérdések és válaszok

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 29., kedd

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. A webinárium a Zoom felületen keresztül valósul meg.

Csak az állami szervezetek képviselőinek, illetve azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését tudjuk elfogadni, amelyek a kamarai regisztrációs kötelezettségüknek eleget tettek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai.

A webináriumra regisztrálni IDE kattintva tud.