Hamarosan megjelennek az idei LIFE CLIMA pályázati felhívások

Az 1992-ben létrehozott LIFE program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A program több mint 5000 olyan projektet társfinanszírozott, amelyek Európa környezetbarátabbá válását segítették elő. 2021 óta pedig magában foglalja a tiszta energiára való átállásra vonatkozó új alprogramot is.

A 2023. évi LIFE CLIMA pályázati felhívások várhatóan 2023. április 18-án jelennek meg a Funding&Tenders portálon. Előzetes információk alapján a felhívás tartalma az előző évi felhíváshoz hasonló lesz, így célszerű már most tanulmányozni a 2022. évi felhívást, mivel a beadási határidő várhatóan 2023. szeptember 21. lesz. A benyújtott pályázatnak összhangban kell lennie az EU és a LIFE program környezetvédelmi és éghajlat-politikai céljaival, új, innovatív megoldásokat kell tartalmaznia, illetve számszerűen kimutatható eredményekkel kell rendelkeznie. Előnyt jelenthet ezentúl a partnerségi, transznacionális együttműködés is.

Az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra- és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége (CINEA) 2023. április 25-26-án online infónapot szervez a frissen megjelent pályázati felhívásokkal kapcsolatban. Az eseményre IDE KATTINTVA lehet regisztrálni.

(Forrás: MKIK)