Felmérés a kiberbiztonsági vállalkozások növekedési nehézségeiről

Kamaránk Enterprise Europe Network irodája részt vesz az Európai bizottság kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatásának népszerűsítésében, melynek célja felmérni a kiberbiztonsággal foglalkozó vállalkozások növekedéssel kapcsolatos nehézségeit, és a fejlődéshez szükséges finanszírozási igényeket.

A kiberbiztonság egyre fontosabbá válik a vállalkozások számára – mérettől, ágazattól vagy földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. A kiberbiztonsági cégeknek azonban számos kihívással kell szembenézniük vállalkozásuk fejlesztése során, és a finanszírozáshoz való hozzáférés az egyik ilyen akadály.

Az Európai Beruházási Bank-csoport (EIBG) és az Európai Bizottság szeretné felmérni az Európai Kiberbiztonsági Beruházási Platform (ECIP) létrehozásának szükségességét a kiberbiztonsági szektor további finanszírozása érdekében.

Kiknek szól ez a kérdőív?

Ez a kérdőív a kiberbiztonsági piacon működő vállalkozásokat célozza meg.

Mi a felmérés célja?

A kérdőív célja, hogy feltérképezze a kiberbiztonsággal foglalkozó kkv-k növekedését támogató befektetési platform létrehozásának lehetőségeit. Ez a platform elősegítené ezen a vállalkozások növekedését, Európában maradását és a globális piacon való versenyképességüket.

A kezdeményezés magában foglalná a különböző digitális és innovációs központokkal való együttműködést is, hogy technikai segítséget és támogatást nyújtsanak a vállalkozásoknak. A kérdőív foglalkozik az olyan magánbefektetések ösztönzésének kérdéseivel is, melyek célja hozzáférést biztosítani az Európai Unió kiberbiztonsági piacára vonatkozó információkhoz, egyszerűsíteni ezeket az információkat, valamint a befektetők és vállalatok számára célzott technikai segítségnyújtást biztosítanak.

A kérdőív segíti az európai kiberbiztonsági ökoszisztémát érintő, különös tekintettel az e szektorban növekedésre törekvő vállalkozások előtt álló kihívások megértését. A felmérés eredményei felhasználásra kerülnek az ágazat növekedését támogató ajánlások kidolgozásában is.

A kérdőív angol nyelven érhető el, és a kitöltésére 2022. március 4-ig van lehetőség IDE kattintva. Kitöltéskor kérjük, jelöljék meg, hogy az Enterprise Europe Network-ön keresztül értesültek a felmérésről.

Köszönjük, hogy időt szán a felmérésben való részvételre, és válaszaival segíti az Európai Bizottság munkáját!