FELHÍVÁS FODRÁSZ MESTERKÉPZÉSRE!

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatott Fodrász mesterképzést hirdet olyan szakembereknek, akik magas szakmai tudásukról elismerésként mester cím birtokába szeretnének jutni; illetve akik a szakma hagyományait és tudását a következő generáció számára átadni készülnek.

A támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, melynek összege az idei évben bruttó 84.000 Ft. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely a szakmai órák mellett 30 óra vállalkozásvezetési és 40 óra pedagógiai ismereteket is magába foglal.

 

A fodrász képzés tematikája: 

  • A Fodrászszalon nyitásával kapcsolatos jogszabályok, rendeletek ismerete,
  • Hajmosás, vizes haj kezelési módszerei,
  • Hajszínváltoztatás munkafolyamatai, technológiai, technikai, szakkifejezési ismerete és helyes alkalmazása (hajszínváltoztatások, szőkítési eljárások, melírozási eljárások),
  • Helyes arcdiagnosztizálás, a borotválás munkafolyamata,
  • Férfi arcborotválás, férfi „modern” klasszikus hajvágás, férfi divat hajvágás,
  • Női hajvágások,
  • Tartós vegyszeres műveletek,
  • Szárazhaj formázásai, póthaj.

A képzésen való részvétel feltételei: 

Mesterképzésre az vehető fel, aki rendelkezik a Fodrász mesterképesítés képzési és kimeneti követelményeiben előírt szakmai előképzettséggel és a mestervizsga időpontjáig igazolni tudja a mestervizsgára történő jelentkezéshez előírt szakmai gyakorlatot.

A képzési kimeneti követelmények az alábbi elérhetőségen találhatóak: https://mkik.hu/mestervizsga-dokumentumok-es-kovetelmenyek 

 

A képzés elindulásának várható időpontja: 2022. május – június

A képzés helyszíne: Szeged (elméleti képzés), illetve Szentes (gyakorlati képzés)

 

Jelentkezési határidő: 2022. 04. 20.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársunkat!

 

Kiss Éva: 62/554-263, 30/455-1436

E-mail: felnottkepzes@csmkik.hu

 

 

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartott, a 2013. évi LXXVII. törvény 2. A és B §-aiban meghatározott felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000429.

 

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a támogatási szerződés száma: GFA-KA-ITM-12/2021/TK/05.

Tájékoztatjuk, hogy adatait a mesterképzéshez kapcsolódó kötelezettségekkel kapcsolatban kezeljük és nyilvántartjuk. Mesterképzéshez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató IDE kattintva érhető el.