Felelős Digitális Designathon - az ötletek helye

Az elmúlt években fokozatosan sűrűsödnek a digitalizációt és a technológiát övező dilemmák, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a digitális megoldások és a társadalmi érdekek mérlegén kell óvatosan egyensúlyoznunk. Február 12-14 között az online térben rendezi meg a Felelős Digitális Designathon–t az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért. A programon kikeltetik és útjára indítják a digitálisan és társadalmilag tudatos ötleteket. A három nap során a jelentkezők az egészségügy és az élelmiszeripar területén felmerülő problémák digitális megoldásán munkálkodnak az informatikai és társadalomtudományos hozzáállást ötvöző szemlélettel. Az IVSZ mentorgárdája segít finomhangolni és kilövésre előkészíteni az ötleteket, amelyeket aztán a záró délutánon a zsűri tüzetesen szemügyre vesz.

A mentorok közt olyan ismerős nevek szerepelnek, mint például Dr. Rab Árpád (Corvinus), Prauda Gergő (Mártogatós), vagy Dr. Lukovics Miklós (SZTE). 

A jelentkezéseket várják ha már megszületett az ötlet, de akkor is ha még ez nem történt meg. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy valaki egy teljes csapat tagja legyen, lehet regisztrálni egyedül is és segítenek csapatot találni. 

2021. február 10-ig várják jelentkezéseket: https://ivsz.hu/esemenyek/felelos-digitalis-designathon/#a-designathonrol 

A győztes csapat tagjai (4 fő) 3500 EUR értékű Design Thinking képzésen vehetnek részt a Kürt Akadémia szervezésében!

A Designathon-t az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége a CVTI SR-rel együttműködésben az Európai Bizottság által a H2020 program keretében finanszírozott HubIT projekt keretében szervezi.