Érettségi nélkül is lehet jelentkezni a technikumok kétéves képzéseire

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jelentős könnyítésről döntött azoknak a diákoknak az érdekében, akik szeptembertől a technikumok érettségire épülő képzéseiben szeretnék folytatni szakképzési tanulmányaikat. A határozat lehetővé teszi a technikumok szakmai vizsgára felkészítő két évfolyamos képzésébe való bekapcsolódást azok számára is, akik a járványhelyzet miatt most nem kívánnak vagy nem tudnak érettségi vizsgát tenni. A középiskola befejező évfolyamát elvégzők közül tehát bárki beiratkozhat a technikumok kétéves képzéseire.

Fontos azonban megjegyezni, hogy megszűnik a tanuló jogviszonya, ha az érettségi végzettséget nem szerzi meg legkésőbb a képzés első tanévének utolsó napjáig.

Az ITM ezzel az intézkedéssel is hozzájárul ahhoz, hogy minden diák továbbtanulhasson, akik szakmát szeretne szerezni. A magyar gazdaságnak, a hazai vállalkozásoknak nagy szükségük van és lesz a versenyképes szaktudással bíró, tehetséges fiatalokra.

Bővebben itt olvashat erről:

https://www.kormany.hu/download/e/2e/c1000/Egyedi_Min_Hat%25C3%25A1rozat_JEF_36644_2020.pdf

https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/tudas-es-innovacio-menedzsmentert-felelos-allamtitkarsag/hirek/koronavirus-erettsegi-nelkul-is-lehet-jelentkezni-a-technikumok-keteves-kepzeseire