Elérhető a kisbenzinkutak támogatásához kapcsolódó pályázati felhívás

Az IFKA honlapján megjelentek a kisbenzinkutak számára április 4-től elérhető pályázat részletei, ami az érintett vállalkozások számára forgalomarányosan, literenként legfeljebb 20 forint támogatást biztosít az üzemanyagár-stoppal érintett üzemanyagok esetében.

A Kisbenzinkutak támogatása 2022 program célja a magyarországi ellátásbiztonság garantálása érdekében a legfeljebb 50 közforgalmú üzemanyagtöltő állomást üzemeltető vállalkozások célzott támogatása.
A Program keretében azon üzemanyagtöltő állomások részesülhetnek támogatásban, amelyek üzemanyagértékesítésből származó éves nettó árbevétele a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti év adatai alapján legfeljebb 50 milliárd forint. A támogatási program lényege, hogy az érintett vállalkozások az üzemanyagár-stoppal érintett üzemanyagok (95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj) 2022. március 1. és 2022. május 31. közötti értékesítése után (azaz legfeljebb 3 hónapra) forgalomarányosan, literenként legfeljebb 20 forint támogatásban részesülhetnek.

A támogatási kérelmek 2022. április 4. és 12. között, illetve 2022. május 1. és 12. között nyújthatók be a https://kisbenzinkutak.ifka.hu/ honlapon.