Elindult a Sound of Business magyarországi roadshowja

A SOB magyarországi projektpartnereként, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megkezdődött a SOB projektet népszerűsítő eseménysorozat. Első alkalommal Pécsen került sor egy személyes találkozóra, ahol felnőttképző intézmények, a kereskedelmi és iparkamara, vállalkozások, és a regionális Enterprise Europe Network iroda képviselői vettek részt.

A projekt általános bemutatását követően a résztvevők a létrehozott projekttermékekkel ismerkedtek meg. A tréningeszközök áttekintése közben lehetőség nyílt azok alkalmazási lehetőségeinek a megvitatására is. A konzultáció során felmérték a résztvevők, hogy hogyan illeszthetőek be a tréning egyes elemei a felnőttképzők jelenlegi képzési gyakorlatába.

Feltérképezésre került az oktatási platform és a projekt weboldala is, ahol a projektciklus-menedzsment egyes szakaszaira épülő módszertant alkalmazva szerezhetnek új ismereteket az érdeklődők a platformon elérhető tananyagok segítségével. A programban résztvevők a megszerzett kompetenciákról az Európai Képesítési Keretrendszeren alapuló tanúsítványt kaphatnak.

Az esemény zárasaként a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében fogalmazták meg ötleteiket a projekttermékek felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban. Az üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetek tanácsadásaik során tudják hasznosítani a projekt eredményeit a vállalkozásfejlesztés iránt érdeklődő ügyfeleik körében. Míg a felnőttképző intézmények megvizsgálják, hogy a tréning kézikönyve és az oktatási platform egyes moduljai hogyan alkalmazhatók meglévő képzési programjaik részeként.

Galéria