Digitális Tudástár a duális képzőhelyek részére

Felhívjuk a duális képzőhelyek figyelmét, hogy a 2021. március 5-én megjelent A szakképző intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló SZFHÁT/36453/2021-ITM számú egyedi miniszteri határozat alapján egyértelmű, hogy sem az iskolákban, sem a duális képzőhelyen nem megengedett a személyes jelenléttel bíró képzés.

A szakképzésben 2021. március 8. napjától előreláthatólag 2021. április 7. napjáig a szakmai elméleti, valamint gyakorlati ismeretek oktatását kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni. A szakmai gyakorlati oktatást, beleértve a duális képzőhelyen folyó szakmai oktatást a szakma jellegétől és a szükséges eszközöktől függetlenül, digitális munkarendben vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával, elméletigényes tananyagelemek előtérbe helyezésével kell teljesíteni.

Az Ágazati Készség Tanácsok honlapján megtalálhatóak a piaci ágazatok szakmai anyagai, digitális tananyag segédletek, dokumentumok, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a gyakorlati képzőhelyek és szakképző iskolák oktatási tevékenysége során.

Az ÁKT Digitális tudástár folyamatos feltöltés alatt áll, a tartalmak napról-napra változnak, így érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az oldalt.

ÁKT Digitális Tudástár itt érhető el