Átadták a Dél-Alföldi Innovációs Díjat

Immáron tizenharmadik alkalommal adták át a Dél-alföldi Innovációs Díjat Szegeden. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád-Csanád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg idén is a pályázatot. Az elismeréseket november 4-én adták át a Magyar Tudomány Ünnepén, a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában.


Gazdasági társaság kategóriában az amerikai Zeto Inc. szegedi leányvállalata, a Zeto EU Kft. kapta a díjat a WR-19 száraz elektródás, vezeték nélküli, hordozható orvosi EEG-rendszer kifejlesztéséért. A Möbius-szalagot ábrázoló elismerést Kokavecz János ügyvezető igazgató vette át (A tudósítás alatt külön interjút olvashatnak a Zeto EU Kft. vezetőjével.)
Természetes személy kategóriában a balószögi Hajnal Attila, a ThermoBox D73 Központi vezérlője kapta meg az innovációs díjat. A ThermoBox D73 egy kifejezetten kompresszor helyiségek hőmérsékletének szabályozására kifejlesztett berendezés, amely hasznosítja a kompresszor által termelt hulladékhőt. Továbbá a kompresszor üzemen kívüli állapotában is az előírt határértékek között tartja a kompresszor környezetének hőmérsékletét.


Gazdasági társaság kategóriában a második legjobb innovációnak a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. ESZSVÁR elnevezésű előre gyártott makro szintetikus szállal erősített nagypaneles síncsatornás útátjáró vasúti átjáró rendszerét ítélték. A vállalkozás oklevelet vehetett át a fejlesztéséért.
Természetes személy kategóriában a szegedi Törőcsik Károly Konrád „IoT Platform Energiafelhasználást mérő alkalmazással közösen fejlesztve” címet viselő pályázata ért el második helyezést, melyet szintén oklevéllel ismert el a bíráló bizottság.