Az új Európai Innovációs Tanács elindítása 2021. március 18–19-én

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) a Horizon Europe egyik kulcsfontosságú újdonsága és Európa legambiciózusabb innovációs kezdeményezése, amely a 2021–2027 közötti időszakra 10 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. Az EIC feladata az áttörést jelentő technológiák és a robbanásszerű innovációk beazonosítása, fejlesztése és bővítése. Az EIC azokat a kezdő vállalkozásokatkkv-kat és kutatócsoportokat fogja támogatni, amelyek nagy kockázatú, nagy hatású áttörő innovációt fejlesztenek, különös hangsúlyt fektetve az jelentős hatású megoldások fokozására, amelyek hozzájárulnak az európai zöld megállapodás és az európai gazdaságélénkítési terv célkitűzéseihez.

Az első pályázati felhívásokat március 18-án tervezik közzétenni. Csatlakozzon a kétnapos indító eseményhez, hogy többet megtudjon az EIC jövőképéről és arról, hogy milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Az eseményeket az EUScienceInnov YouTube csatornán fogják közvetíteni az interneten. Regisztráció nem szükséges.

A KÉT NAPOS ONLINE RENDEZVÉNY PROGRAMJA:

Március 18. (CET 9.30–11.30) Az államfők és az EU intézményeinek nyilatkozatai és 3 szekció:

Hogyan járul hozzá az EIC az európai gazdasági fellendüléshez:

 - EIC - a tudományos áttörésektől a vállalkozás létrehozásáig
 - EIC - befektetés a mélytechnológiába
 - EIC - az innovációs ökoszisztémák létrehozásához a fenntarthatóság érdekében

Március 19. (CET 9.30–16.30) A pályázók napja

A potenciális kedvezményezettek és érdekeltek számára A pályázók napja konkrét információkat nyújt az EIC működéséről, a jelentkezés módjáról, a jogosultsági kérdésekről stb. A résztvevők informálódhatnak a kutatócsoportok, az induló vállalkozások, a kkv-k és a befektetők finanszírozási lehetőségeiről.

Forrás és bővebb információk:

https://ec.europa.eu/info/news/launch-new-european-innovation-council-2021-mar-03_en