Az építőipari kivitelezői regisztráció menetéről röviden

Azon vállalkozások/vállalkozók, akik építőipari kivitelezői tevékenységet folytatnak, a kivitelezői tevékenység megkezdését követő, legkésőbb 5 munkanapon belül kötelesek az építőipari kivitelezői nyilvántartásba vetetni magukat. (Kivitelezői tevékenységek: a 41, 42, 43 kezdetű ÖVTJ és TEÁOR számú tevékenységek.)

A veszélyhelyzetnek nyilvánított időszakban a kivitelezői nyilvántartásbavétel ügyintézési módjának megválasztásakor kérjük, vegye figyelembe a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alábbi felhívását:
Az MKIK vezetőségének döntése értelmében, a koronavírus (COVID-19 vírus) terjedésének visszaszorítása érdekében az építésügyi regisztrációval kapcsolatos ügyeiket (aláírt adatlap, kérelem stb.) minden esetben elektronikus úton küldjék meg részünkre. Kérjük továbbá, hogy a postai levélküldemények helyett is válasszák az elektronikus ügyintézést. Elérhetőségünk: kivreg@kivreg.hu Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Regisztráció feltétele:

  • Az elektronikusan kitöltött, majd kinyomtatott és cégszerű aláírással ellátott adatlap megküldése a következő címre: MKIK Építésügyi Regisztrációs Iroda 1054 Budapest, Szabadság tér 7. 
  • 5000,- Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetése a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) részére 

Az adatlap kitölthető:

  • elektronikusan a www.mkik.hu oldalán
  • vagy - időpont egyeztetés után - személyesen bármely területi kereskedelmi és iparkamara ügyfélszolgálatán

Az igazgatási szolgáltatási díj rendezhető:

  • átutalással az MKIK MKB Bank Zrt-nél vezetett 10300002-20373432-71933285 számú számlájára, igazgatási szolgáltatási díj megjelöléssel és a befizető adószámának feltüntetésével,
  • vagy a területi kereskedelmi és iparkamarák ügyfélszolgálatán készpénzbefizetéssel (jelenleg szünetel)

A kivitelezői nyilvántartási szám (MKIK szám) kiadása: A feltételek teljesülését követő 5 munkanapon belül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megküldi e-mailben és postán a kivitelezői nyilvántartási számot.

Regisztrációval kapcsolatos bővebb információ ITT olvasható vagy az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Volford Edit (30/792-3897, volford.edit@csmkik.hu)
Fehérné Madarasi Beatrix (30/938-3579, madarasi.beatrix@csmkik.hu)

Építőipari kivitelező vállalkozások lekérdezhető nyilvántartása elérhető az MKIK oldalán.

Jogszabályi háttér