Az első üzemlátogatás Csongrádra vezetett

Az őszi időszakban a pályaválasztási programok kerülnek a középpontba szerte a megyében. Ez az időszak kiemelten fontos a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik számára. Ebben nyújt segítséget kamaránk önálló, illetve együttműködés keretében megvalósuló programokkal.

A megújult egész napos pályaválasztási programunknak nagy a sikere, az iskolák visszajelzése során hasznos, élménygazdag programon vehettek részt az általános iskolások. A VR-eszköz és a játékos pályaválasztási feladatok, beszélgetések nagyban segítik a gyerekeket az ismereteik bővítésében.
Az iskola falain túl a való életbe, a szakmák és a munka világába való bepillantást is segítjük partnereinkkel közösen. Az őszi időszakban október 19. és november 19. között a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatallal közös finanszírozásban szervezünk megyeszerte üzemlátogatásokat, iskolai tanműhely-látogatásokat. Az első nyilvános üzemlátogatásra október 19-én Csongrádon, a Telum Fémipari Bt.-nél került sor, ahol a gépészet ágazat egy speciális területével, a fegyvergyártással ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.
Terveink szerint ezeken az őszi pályaválasztási eseményeken közel 20 iskola több mint 1000 tanulója tud majd részt venni.
A kamarai pályaválasztási programokon és az üzemlátogatásokon túl számos pályavá- lasztási rendezvényen vettünk, vagy fogunk részt venni. Segítettük a tanulók buszos utazását a „Mi a pálya” és az „Építsd a jövőd!” rendezvényekre, illetve kiállítóként részt is vettünk ezeken az eseményeken.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alap- rész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-9/2020/TK/05