A 10 ezredik Széchenyi Kártya igénylőt köszöntöttük

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) szegedi irodájának 10 ezredik Széchenyi Kártya hitel igénylőjét, Tamási Péter egyéni vállalkozót köszöntöttük 2021. július 23-án pénteken. Szegeden, a gazdasági önkormányzat székházában dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke adta át az emléklapot és a Széchenyi Kártya Programot működtető KAVOSZ Zrt. ajándékcsomagját a vállalkozónak, aki fejlesztésre fordítja az 1 millió forintos hitelkeretet. A kamarán keresztül több mint 86 milliárd forint forráshoz jutottak a megye vállalkozásai 2002 óta.

Tamási Péter elmondta, hogy egy vállalkozó ismerőse ajánlotta figyelmébe a kamarát, ahol gyors, pontos és rendkívül ügyfélbarát ügyintézéssel fogadták. Azóta már a szervezet önkéntes tagja lett, indult a Kamarai Pénzügyi Alapok pályázati kiíráson, amelyen további 5 millió forintos visszatérítendő, kamatmentes forrásra pályázik. A forrásszerzési tanácsadás mellett a kamara más szolgáltatását is igénybe vette. Kifejtette, utóbbi pályázati forrást vállalkozásának tevékenységbővítésére fordítaná: nemrégiben lakóautó kölcsönzéssel egészült ki robogó alkatrész kereskedése. Az új tevékenységhez szükséges feltételekről kapott pontos, jogszabályokkal alátámasztott kamarai válaszok óriási segítséget jelentettek neki abban, hogy tovább bővíthesse szolgáltatásait.

TÖBB MINT 86 MILLIÁRD FORINT HITEL A VÁLLALKOZÁSOKNAK

A kamara szegedi székházában eddig összesen 10033 hiteligénylést adtak be. 2002 óta a megyében összesen 9649 hitelt folyósítottak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál beadott igénylésekből. Ezekből összesen 86,6 milliárd forint forrást helyeztek ki a megye vállalkozásaihoz.

MÁR IGÉNYELHETŐK A SZÉCHENYI KÁRTYA GO ÚJRAINDÍTÁSI HITELEK

Már igényelhető öt új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya konstrukció a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szegedi, hódmezővásárhelyi, makói és szentesi irodáiban. A Széchenyi Kártya GO! új hitelei 1 milliótól akár 1 milliárd forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, gyorsan, a lehető legrövidebb hozzáféréssel, a vállalkozók igényeit és helyzetét alapul véve kialakított igénylési feltételek szerint, a forgóeszközhitel tőketörlesztésére akár 9 havi, míg a beruházási hitelekre akár 24 havi türelmi idő biztosítása mellett a legtöbb konstrukcióban akár ingatlan fedezet nélkül igényelhetők.

Az átadáson készült fotók ezen az oldalon tölthetők le. A képen balról jobbra dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke és Tamási Péter egyéni vállalkozó

Galéria