5 éves kislány járássegítőjére gyűjt a Mosolykommandó Alapítvány

Államilag nem támogatott, de egy kislány fejlesztése szempontjából nélkülözhetetlen járássegítő eszközre gyűjt a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. Az eszköz megvásárlásához 3.200.000 Forint szükséges, amelyet társadalmi összefogással elsősorban a csongrád-csanád megyei cégek és magánszemélyek segítségével szeretné megvalósítani a szervezet szeptember közepéig.

Sára teljes testében izommerevséggel küzd, ami a kislány növekedésével fokozódik, így 1,5-2 évente műtét is szükséges külföldön. A szegedi család heti rendszerességgel jár különböző terápiákra, valamint a fejlesztéshez szükséges eszközök megvásárlása is folyamatos terhet jelent főleg, hogy azokat a növekedés miatt rendszeresen cserélni kell. Mindezek jelenleg Magyarországon államilag nem támogatottak, ezért Sára családja idáig mindent önerőből fedezett, azonban a költségeket már nem képesek egyedül viselni. A fejlesztés jelenlegi szakaszában Sárának nélkülözhetetlen segítséget jelentene egy KidWalk járássegítő eszköz, amellyel a mozgás úgy is lehetséges, hogy Sára keze közben szabaddá válna, és így már akár egy ajtót is ki tudna nyitni segítség nélkül.

Sára szempontjából most kiemelten fontos lenne, hogy ezzel az eszközzel folytassa a terápiát, ugyanis ez nem hátráltatná a későbbi önálló járás kialakulását, és reális esély lenne így arra, hogy később önállóan járni is tudjon. – mondta el Dr. Pataki Gergely, a Mosolykommandó alapító tagja. – Sürget az idő, ezért a célunk szeptember közepéig összegyűjteni a 3.200.000 Ft-ot, amely összeg bár elsőre soknak tűnhet, akár pár tucat céggel és magánszeméllyel sikerülne a projekt. Természetesen alapítványunk is beszáll pénzzel, ahogyan az más gyűjtéseink során is tapasztalható volt, de szükség van további adományozókra is.

A cégek által felajánlott támogatások, amellett, hogy 100%-ban elszámolható költség, a Mosolykommandó által kiállított igazolással az adóalapot is csökkenti az év végén. Tudni kell, hogy az alapítvány külön, erre a célra hozott létre bankszámlát, így a támogatás teljes összegét, minden Forintját Sára fejlesztésére fordítjuk.

Az 50.000 Forint feletti támogatást küldő cégektől várunk egy céglogót is, amelyet a gyűjtés során az összes, arra alkalmas felületen közzéteszünk.

A szervezők a 3.200.000 Forintos összeget szeptember 15-ig szeretnék összegyűjteni. Az adományokat, amely 1.000 Forinttól, akár több százezer Forintig is terjedhet, a szervezet erre a célre létrehozott számlaszámára utalható: 

Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány
12067008-01528812-00200007
Közlemény: „támogatás”

A gyűjtés pillanatnyi állásáról itt olvashat.

Együttműködését köszöni a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata:

Dr. Pataki Gergely – alapító, sajtókapcsolatok +36 30 340 2911 info@bohocdoktor.hu

Pataki-Fődi Brigi – kuratóriumi elnök +36 20 919 7622, fodi.brigi@bohocdoktor.hu