2023 második félévében is fix nettó 5 %-on hozzáférhetőek a Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciói

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a 1150/2023. (IV. 24.) Korm. határozat a Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos intézkedésekről szóló 1511/2022. (X. 24.) Korm. határozat módosításáról.
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium fenti Korm.határozat kihirdetésével, a KAVOSZ Zrt-vel folytatott egyeztetések alapján jóváhagyta a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának 2023. május 2-i módosítását, mely arról rendelkezik, hogy 2023 második félévében is fix nettó 5 %-on hozzáférhetőek a Széchenyi kártya program hitelkonstrukciói.

Az SZKP Üzletszabályzat módosítás főbb lényegi elemei az alábbiak:
A Széchenyi Kártya Program meghirdetésre kerül 2023. II. félévére is. Ehhez kapcsolódóan terméktípusonként, támogatási jogcímtől függően meghatározásra kerültek az év végi hitelkérelem befogadási és szerződéskötési határidők.


Benyújtási határidők: SZKP MAX+ konstrukciók esetén a hitelkérelem regisztráló irodában történő személyes ügyintézés keretében történő hiánytalan benyújtására az alábbi időpontokig van lehetőség:
Válságjogcímű támogatás tartalmazó hitelügyletek esetén:
- SZK MAX+, Széchenyi Likviditási Hitel MAX+: 2023. november 24.
- SZB MAX+ és ASZB MAX+: 2023. november 10.
Kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó hitelügyletek esetén:
- SZK MAX+, Széchenyi Likviditási Hitel MAX+: 2023. december 31.
- SZB MAX+: 2023. november 10.
Lízing: 2023. december 13.
Mikrohitel: 2023. november 10.


A Széchenyi Likviditási Hitel esetén az adható hitelösszegre vonatkozó szabályozás módosításra került az alábbiak szerint: „A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ minimális hitelösszege 1 millió, maximális hitelösszege 250 millió forint lehet azzal, hogy egy Vállalkozás Széchenyi Likviditási MAX+ hiteleinek együttes összege nem haladhatja meg a 250 millió Ft-ot. Amennyiben a Vállalkozás már rendelkezik bármelyik típusú Széchenyi Likviditási Hitellel, úgy az igényelt, ill. fennálló Széchenyi Likviditási Hiteleinek együttes szerződött összege nem haladhatja meg az 500 MFt-ot.”
Változott az egyes konstrukcióknál a bruttó kamat és kamattámogatás mértéke, azonban az ügyfelek által fizetendő kamat és egyéb díjtételek nem módosulnak, azok változatlanok maradnak.
Módosultak az SZKP ÜSZ érintett mellékletei is: Kondíciós listák, támogatást érintő mellékletek, Nyilatkozat nyomtatványok, bankfúzió miatt az Igénylési lapok.


A konstrukciókról részletes információkat honlapunkon a forrásszerzés aloldalon olvashat.


A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. További információkért keresse Széchenyi Kártya ügyintézőinket kamaránkban a 62/554-250-es számon vagy a szkartya@csmkik.hu email-címen.