0 százalékos Széchenyi Turisztikai Kártya október 22-től már a taxisoknak is!

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett Széchenyi Kártya Program konstrukciók folyamatosan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A Széchenyi Kártya Programban 2020. szeptember 21-én bevezetésre került Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhetővé válik. 

Az eddigi feltételrendszer alapján a vendéglátás, szállodai és szálláshely szolgáltatás, rendezvényszervezés, utazásszervezés, és - közvetítés, különjárati autóbuszos személyszállítás területen működő vállalkozások igényelhették a konstrukciót, amely most az MKIK elnökének javaslatára, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai támogatása mellett kiegészül a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozásokkal is (taxis személyszállítással foglalkozó vállalkozások, valamint szintén a 4939 TEÁOR szerinti tevékenységet végző - jellemzően mikrobuszos személyszállító – vállalkozások). 

Az említett vállalkozások számára a Széchenyi Turisztikai Kártya 2020. október 22-től

- 0% kamattal,

- 0 Ft kezelési költséggel,

- 0 Ft bírálati díjjal,

- 1, 2 vagy 3 éves futamidőre,

- akár 250 millió forintig igényelhető.


A Programon belüli konstrukcióink az állami támogatásoknak köszönhetően igen népszerűek a vállalkozások körében, jelen helyzetben nélkülözhetetlenek a szektorban. A Széchenyi Turisztikai Kártya a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban is igényelhető. További információ: +36-62/554-264, szkaryta@csmkik.hu.