Kommunikációs és Reklámklub - „Gondolatok a könyvtár(szakmá)ban”

A CSMKIK Kommunikációs – és Reklámklub Jövő Műhely sorozata a CSMKIK 2030-ig szóló jövőképe mentén a korábbi élelmiszergazdaság, a programturizmus fókuszok után a tudásipar témakörben szólít meg egy bölcsész és egy biológus kutatót a látszólag eltérő, de a régió számára fontos: a Szegedet – Hódmezővásárhelyet – Makót összekötő modernkori lehetőségek bemutatására.

A beszélgetőtársak a könyvtártudomány, az adatbányászat, és a bioinformatikai szaktudásának az összeillesztésének az ad különös aktualitást, hogy Szeged mellett Makón és Hódmezővásárhelyen is új Tudástárak formálódnak és mindezeket nemcsak vasúti (tram-train) és közúti infrastruktúra (autópálya) köti már/majd össze, de az informatikai szupersztráda is, amely egyből képes interregionális (Duna –Körös – Maros -Tisza) térbe helyezni az itt fellelhető múltbéli örökséget és jövőbeli tudáskoncentrációt.

 Beszélgetőtársak: Z. Karvalics László az SZTE TTIK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének egyetemi docense és Oláh Zoltán bioinformatikus – a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézetének egyetemi docense

Helyszín: CSMKIK Székház (Szeged. Párizsi krt. 8-12.) Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda) 16 óra

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tehet meg.
Szerző: Terecskei Róbert
2019.09.11.