Nemzetközi partnertalálkozó Eszéken
A szerbiai, görögországi, ciprusi és magyarországi projektpartnerek 2023. szeptember végén a horvátországi Eszékben találkoztak, hogy megvitassák és folytassák a ReS-Food projekt termékek kidolgozását.
A találkozón a partnerek megvitatták azokat a simításokat, amelyeket még végre kell hajtani a ReS-Food Módszertani Keretrendszeren, a külső és belső tesztelések során gyűjtött visszajelzések alapján. A keretrendszer végleges, továbbfejlesztett változata segíteni fogja a vállalkozásokat/szervezeteket az élelmiszer-veszteségek keletkezésének optimalizálásában, valamint támogatja az adományozott élelmiszereket szétosztó humanitárius szereplőket is munkájukban.
A partnerek részletesen átbeszélték a „Mérjük meg az élelmiszerpazarlásom szintjét!” önértékelési eszköz megvalósítására vonatkozó kérdéseket. Olyan szempontokat vitattak meg, mint a felhasználóbarátság, az eszköz struktúrája, minőségi követelményei, az érthetőség, a grafikus megjelenítés, a kiértékelési rendszer, a kérdések típusa és a kitöltéshez szükséges időtartam. Mindezt azzal a céllal tették, hogy olyan önértékelési eszközt dolgozzanak ki, amely a legjobban megfelel a célcsoportok igényeinek és preferenciáinak.
A ReS-Food oktatási csomag egyrészt a jótékonysági szervezetek számára egy olyan tanfolyamot biztosít, amely minden szükséges ismeretet és módszert tartalmaz az élelmiszermentési lánc végponttól végpontig történő kezeléséhez, másrészt növeli a humanitárius szereplők munkatársainak és a Ho.Re.Ca és a szupermarketek alkalmazottainak és felsővezetésének képzési szintjét. A partnerek megállapodtak abban, hogy akik a teljesítik a ReS-Food képzést és sikeres vizsgát tesznek, ReS-Food oklevelet kapnak.
Az oktatási csomag tanulási élményének javítása érdekében a partnerek különböző játékokat, kvízeket és interaktív elemeket is be fognak építeni az oktatási csomagba.
A partnertalálkozó során olyan szempontok is részletes megvitatásra kerültek, mint a kommunikáció és a fenntarthatóság.
Külön köszönet illeti csodálatos házigazdáinkat az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetemről az optimális munkakörülmények biztosításáért és a szívélyes vendéglátásért.