Már lehet regisztrálni a DIVAT & DESIGN Pályázat előminősítésére

Megjelent a 7 milliárd forint keretösszegű, a divat- és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését támogató pályázati felhívás, a vállalkozások a már regisztrálhatnak az előminősítésre, ami a pályázaton való részvétel egyik feltétele.

A magyar divat és kreatívipar világszínvonalú, és egyre több vállalkozás jelenik meg termékeivel a világ divatpiacain. Erre tekintettel hétmilliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP-1.2.14-20 kódszámú) felhívás.

A pályázat célja, hogy az ágazat mikro-, kis- és középvállalkozásai megújulását technológiai fejlesztéseit segítsék, erősítve munkahelymegtartó és jövedelemtermelő képességüket. Fontos, hogy e vállalkozások további bővülése érdekében megőrizzék a versenyképes hazai kapacitásokat, minél gyorsabban használják ki a beruházást igénylő lehetőségeket.

A vállalkozások a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon regisztrálhatnak az előminősítésre, ami a pályázaton való részvétel egyik feltétele.

A támogatási kérelmek benyújtása 2021. január 5. 9:00-tól 2021. március 4. 12:00-ig lehetséges.

A pályázat részleteit november 24-i online eseményünkön bemutatta a Széchenyi Programiroda munkatársa. Az előadás IDE kattintva megtekinthő.

Szerző: CSMKIK
2020.12.01.