Young Spirit – kutatók-vállalkozók együttműködése

CSMKIK, Egyéb

Ez év márciusban adtunk hírt arról a kezdeményezésről, melyet öt megyei kamara indított el. Ez a  Young Spirit program melynek célja, hogy kamarai és egyetemi háttérrel olyan rendezvénysorozatot indítson, majd működtessen, amelynek keretében Pécs, Győr, Debrecen, Kecskemét és Szeged helyszíneken az ország minden fiatal kutatójának és az innovatív vállalkozások vezetőinek szakmai találkozása valósul meg. Korábbi felhívásunkról ITT olvashat, melyhez folyamatosan várjuk az újabb csatlakozókat.

A három fázisból kettő elindult – elsőként a vállalkozók ötleteiket, kutatási igényeiket adatbázisba rögzítették. Majd a fiatal kutatók feltérképezése indult el a kamarák és felsőoktatási intézmények között, megkeresve így, akik megoldást tudnak a fentiekre. Harmadikként a program résztvevőinek szakmai rendezvény keretében a személyes találkozás biztosítása.

Az első rendezvényre 2018. november 19-én, a „HUB Collaborations” innovációs napok keretében kerül sor Pécsett, részleteiről ITT olvashatnak bővebben.

 

2018-10-29T13:56:25+00:00