Szeptember végéig lehet pályázni a Dél-alföldi Innovációs Díjra

CSMKIK, Díj

A régióból az elmúlt években számos területről érkezett pályázat: repülőgép, búza, beton, fékrendszer, fűszerpaprika, mérőműszer, fogászati implantátum fejlesztés. A témakör nincs korlátozva. Amennyiben a vállalkozása iparilag alkalmazható, újszerű és piacképes megoldást tartalmazó terméket, szogáltatást hozott létre pályázzon cégével a Dél-alföldi Innovációs díjra!

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye kereskedelmi és iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel 2019. évben, tizedik alkalommal is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében.

Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

A fent nevezett szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2019. szeptember 30-ig beérkezett pályamunkákat. Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2019. novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor.

A kuratórium döntéseinek előkészítését Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti.

A pályázattal kapcsolatos információk az MTA SZAB honlapján a pályázatok oldalon megtalálhatók.

2019-07-31T15:18:20+00:00