Szegedi robotika bajnokokat köszöntöttek a kamarában

CSMKIK, Főhír

A másodikos Manai Delal, Kaszás Tamás, valamint a harmadikos Scurrah Linda alkotta gárda az Open Elementary kategóriában egy német és egy kínai együttest megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára. Közülük a megérdemelt nyári vakációját töltő Kaszás Tamás csak később veszi át a neki járó oklevelet, és a kamara által a további versenyzéshez biztosított tabletet. A két fiatal diáklányt, valamint felkészítő tanárukat, a csapat vezetőjét, Özvegy Judit pedagógust Nemesi Pál, a gazdasági önkormányzat elnöke fogadta 2019. augusztus 9-én a Kamarai Székházban.

Özvegy Judit csapatvezető, Manai Delal és Scurrah Linda, valamint Nemesi Pál a köszöntő rendezvényen

 

Az eseményen Nemesi Pál kamarai elnök elmondta, hogy a kamara a Robotika évének nyilvánította 2019-et, és ehhez kapcsolódóan döntöttek úgy, hogy támogatják a megyei fiatalok versenyeztetését, amely segíti a szervezet pályaorientációs tevékenységét is. Szerinte nem lehet elég korán kezdeni a digitális technológiához való alkalmazkodást, mert az az életünk részét képezi, és egyre markánsabb részévé válik a mindennapjainknak.

Mint ismert kamarának még a májusi regionális megmérettetést megelőzően a megyéből induló csapatok felkészülését segítve Lego-készleteket és szenzorokat vásárolt, majd a továbbjutó gárdákat az utaztatásuk finanszírozásával segítette a júliusi, tatabányai WRO Nemzeti Döntőn való szereplésben. Ezt követően az Open Elementary kategóriában szereplő szegedi diákok Aarhus-i versenye mögé is odaállt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2019-08-12T08:59:47+00:00