Önkéntes tagjaink is elnyerték az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet

CSMKIK, Díj, Főhír

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 10-én. Idén a védjegyhasználatokat és kitüntetéseket 59 pályázó 66 pályázata érdemelte ki. Közöttük volt 6 Csongrád megyei vállalkozás is. Önkéntes kamarai tagvállalkozásaink közül a CSOMIÉP Kft. és a Mystic Nails Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. Emellett Mészáros Antal, a sokszoros szabadalommal rendelkező CSOMIÉP Kft ügyvezető igazgatója idén először az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációs Vezető Nívódíj elismerést is átvehette. 

Az ünnepségen beszédet mondott és a kitüntetéseket átadta: Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

A díjazottak között megtalálható kis- és középvállalkozó, valamint nagyvállalkozás, de szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is. A 60 pályázó 67 pályázata több mint 100 pályázati témakörhöz kapcsolódott, melyek szinte a gazdaság teljes palettáját lefedik. Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet az elmúlt évhez képest 31%-kal több pályázat érdemelte ki. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2019-ben 7 vállalat, köztük önkéntes kamarai tagunk, a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. írta ki és valósította meg.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázati rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését hozzájárulva ezzel a gyártók piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez.

A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet és ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. A díjat magyar és angol nyelvű, Balázs Károly és Sárkány Gábor grafikus művészek által tervezett kitüntető oklevél tanúsítja. Jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük elismeréséül a kiírók külön-külön is, valamint különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy nemzetközileg is egyértelműen utal használójának kiemelkedő színvonalára. Feltüntetése méltán biztosítja viselőjük számára a pozitív megkülönböztetést, szimbolizálja a magyar gazdaság megerősödését, népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürkeállomány teljesítményét. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt további 4 Csongrád megyei vállalkozás, a Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete, a Fán Group Kft., a Natural Immun Control System Zrt., valamint a SOLE – MiZo Zrt. is.

2019-09-18T12:55:48+00:00