Modern Vállalkozások Programja

Modern Vállalkozások Programja 2019-11-06T16:06:58+00:00

A PROJEKT CÉLJA A KKV-K INFORMATIKAI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZTÉSE
ÉS EZÁLTAL A VERSENYKÉPESSÉGÜK JAVÍTÁSA

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről. A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében megvalósuló projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése.
Az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon.  A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújtott segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik.
A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

A PROGRAM PILLÉREI

1. ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT

Az országban összesen 28 fős tanácsadói hálózat segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot.

Az IKT tanácsadók 
  • megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét,
  • segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában,
  • javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra/eszközökre,
  • tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról.

A Csongrád megyei IKT tanácsadónak elérhetőségei:

Papp Zoltán
papp.zoltan@ginop-mkik.hu
20/443-3520

2. Tájékoztató napok, rendezvények, hogy a vállalkozások élőben is találkozhassanak releváns informatikai megoldásszállítókkal, testközelből ismerhessék meg szolgáltatásaikat, kipróbálhassák termékeiket, érdekes, tematikus előadásokat hallgathassanak meg az informatika legújabb trendjeiről, jogszabályi változásokról, kötelezettségekről.

3. Ingyenes tudástár, amely a programhoz csatlakozó vállalkozások számára lesz elérhető.

4. Szállítói partnerhálózat, amely segítségével kedvezményes ajánlatokhoz, beszerzési lehetőségekhez juthatnak a vidéki kkv-k.

A programról bővebben a projekt honlapján a vallalkozzdigitalisan.hu oldalon olvashat.

A PROJEKT HÍREI

A projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a konzorcium további tagjai az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A megvalósításban további kiemelt együttműködő partnerek a területi kereskedelmi és iparkamarák, így a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is.