Mesterképzés

Mesterképzés 2018-02-08T10:48:47+00:00

Ismét támogatott mesterképzés indul a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A mestervizsga megléte a 2011. évi CLXXXVII. szakképzésről szóló törvény alapján 2016. szeptembertől azon szakképesítések tekintetében kötelező, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit.

 

A rendeletben kiadott Mestervizsga követelményeket az MKIK honlapján érheti el:

http://mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/rendeletben-kiadott-mestervizsga-kovetelmenyek-2583

A mestervizsgára felkészítő tanfolyamokat a területi kamarák szervezik és bonyolítják. A képzések időtartamáról, ütemezéséről, költségeiről az illetékes területi kamara tud bővebb felvilágosítást adni.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lehetőséget teremt arra, hogy a tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással rendelkező cégek munkavállalói (ISZIIR-ben nyilvántartott szakoktatók) támogatást kapjanak mesterképzés teljesítésére. Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a programba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által nyilatkozik, hogy 1 éven belül képzési tevékenységet kezd.

A támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, amely a mesterképzés számított költségének 20%-a (60.000.- Ft.). A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra elméletből (pedagógia, vállalkozási ismeretek, szakmai elmélet) és 40 óra szakmai gyakorlatból áll. A képzés elindulásának várható időpontja a jelentkezésektől függően 2017. március.

Jelentkezési határidő: 2017.02.29.

Bármely mestervizsga-köteles szakmában fogadunk jelentkezéseket, de a támogatott helyek korlátozottsága miatt, a következő szempontok alapján rangsorolunk:

  • hiány szakképesítések elsőbbséget élveznek (hiány szakképesítések listájáról a CSMKIK/Szakképzés oldalon tud tájékozódni);
  • a gazdálkodó már foglalkoztat tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással tanulót;
  • hatályos tanulószerződések/együttműködési megállapodások száma;
  • a gazdálkodó még nem vett részt támogatott mesterképzésen a CSMKIK szervezésében;
  • beérkezés sorrendje.

regisztrációs lap kitöltésével jelezheti részvételi szándékát,amelyet ERRE A LINKREkattintva érhet el.

A linkre kattintva töltse ki a felugró táblázatot, majd küldje el a regisztrációs lapot a ’Küldés’ fülre kattintva. A sikeres regisztrációt követően, a regisztrációs felületen felugró ablakban kap visszajelzést a megadott adatok rögzítéséről. Amennyiben nem kap visszajelzést, ismételje meg a kitöltést!

Azok számára, akik a támogatást nem nyerik el, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rugalmas feltételek mellett a mestervizsgát és az arra irányuló felkészítést megszervezni.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársainkat!

Horváth Gábor Zsolt: 62/554-267

E-mail: mesterkepzes@csmkik.hu

Ügyfélfogadás: H-Cs.:8.00-16.30, P.:8.00-14.00