Közel 200 gyakorlati oktató vehette át oktatói tanúsítványát

CSMKIK, Főhír, Szakképzés

 

Az idei évben a szakképzési törvény változása alapján újdonságként került bevezetésre a kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga. A gyakorlati képzőhelyek és az oktatók igényeit szem előtt tartva Szegeden kívül is szerveztünk képzéseket, ezzel is segítve a képzésben részt vevőket. Ennek eredményeképpen Hódmezővásárhelyen, Makón, Mórahalmon és Szentesen is indultak oktatói tanfolyamok.

A különböző helyszíneken lebonyolított képzésekből az idei esztendőben már 9 gyakorlati csoport képzése valósult meg összesen 196 résztvevővel, akik július 8-án ünnepélyes keretek között vehették át tanúsítványukat a Kamarai Székházunkban.

A 6 napos kurzus során pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és kamarai adminisztrációs témakörben bővíthették tudásukat a gyakorlati oktatók, valamint tréning formájában dolgozták fel a gyakorlati képzéshez kapcsolódó különböző szituációkat. A képzés intenzitása ellenére a kivétel nélküli pozitív visszajelzések azt tükrözik, hogy -azon túl, hogy a tanúsítvány megszerzését törvény teszi kötelezővé- a résztvevőket nagy lelkesedéssel töltötte el az ott tanult és tapasztalt új ismeret.

Az oktatások folytatódnak tovább: szeptembertől további két oktatói csoport képzését tervezzük Szegeden lebonyolítani, melyre minél előbb várjuk a gyakorlati oktatók jelentkezését.

2019-07-12T15:50:07+00:00