Ismét lehet pályázni munkahelyteremtési beruházások támogatására

CSMKIK, Gazdasági hírek

2019. augusztus 1-től szeptember 5-ig ismét nyújtható be pályázat a Pénzügyminisztérium munkahelyteremtési felhívására, mely az előző évekhez hasonló feltételekkel került meghirdetésre. A rendelkezésre álló ötmilliárd forint támogatási keretösszegből várhatóan 250 kkv-nál mintegy 1500 új munkahely létesíthető.  A támogatás új munkahelyenként 1,7 millió forintra emelkedik.

Kiemelten kezelik a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetben lévőket, a pályázók ugyanis kiegészítő támogatást is kapnak, ha kiközvetített álláskeresőt, közfoglalkoztatottat vagy a hatodik életévét be nem töltött gyermeket nevelő nőt foglalkoztatnak. A kiegészítő támogatáson felül a pályázók új munkahelyenként további 400 ezer forint támogatásra is pályázhatnak, ha kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást, így akár 3,6 millió forint is elnyerhető egy új munkahely után.

A munkáltatóknak a kétéves foglalkoztatási kötelezettség mellett vállalniuk kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik. A pályázati kiírás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatást ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervezeti egysége ad tájékoztatást. A pályázati felhívás a kapcsolódó információk IDE kattintva érhetőek el.

2019-08-12T08:12:27+00:00