Iránytű az e-kereskedelem világához

Modern Vállalkozások Programja

Október 2-án zajlott le a Modern Vállalkozások Programja „Iránytű az e-kereskedelem világához” c. Digitális KKV Napja. A program keretében 5 informatikai és pénzügyi területen működő vállalkozásnak nyílt lehetősége bemutatkozni. A köszöntőket követően Papp Zoltán IKT tanácsadó ismertette a GINOP-3.2.1 projekt céljait és eddig elért eredményeit. Kirizs Tibor (Értő Kft.) kamarai szakértő mutatta be, hogy milyen támogatási források érhetőek el azon vállalkozásoknak, akik fejlesztenék a vállalkozásuk informatikai rendszereit.

A pályázati tanácsokat követően Vitális Sándor beszélt az OTP Bank Nyrt. által nyújtott digitális bankolásról és egyéb online szolgáltatásaikról, melyek megkönnyíthetik a vállalkozások és fogyasztóik vásárlásait.
Olajos Márk (Four Creation Kft.) előadásában elmondta, hogy a vállalkozások milyen online marketing eszközök segítségével juthatnak el a fogyasztókhoz. Kiemelte, hogy az eszközök meghatározásakor a következő kérdéseket kell először megválaszolni: Kinek mondjuk? – Mit mondunk? – Hol mondjuk? Leghatékonyabb, ha a vállalkozások az online és az offline eszközöket kombináltan alkalmazzák.
Az előadások sorát Nagy Gábor (Webmotion Kft.) prezentációja zárta, amely az aktuális webáruház trendekről, és a webáruházak növekvő használatának okairól szólt. Kifejtette, hogy mire kell odafigyelni, ha e-kereskedelmi tevékenységbe vág egy vállalkozás, illetve ha meglévő webshopját cserélni újabbra.
Az utolsó előadáshoz kapcsolódóan a résztvevők egy kerekasztal beszélgetést hallgathattak meg Pataki Andrea (Kontaktia Kft.), Dr. Horváth Péter ügyvéd, Nagy Gábor, Olajos Márk részvételével, melynek témája a webáruházak és a kapcsolódó adatvédelmi kötelezettségek voltak. Dr. Horváth Péter ügyvéd röviden összefoglalta, milyen előrelépések történtek az adatvédelem szabályozási területén, majd Nagy Gábor ismertette tapasztalataikat arra vonatkozóan, hogy webáruház, hogyan tud megfelelni a májusban hatályba lépett rendeletnek. A hallgatóság részéről érkező észrevételek alapján a vállalkozóknál kiemelt kérdés ezen a téren a hírlevél küldése és az feliratkozáshoz párosított ajándékok, kuponok kezelése. Miután újabb jogszabályok várhatóak ezen a téren a kamara további rendezvények szervezésével segíti a vállalkozókat.

2018-10-29T15:52:20+00:00