Innovációs támogatás tiszta gyártási technológiákhoz

Egyéb

A legmodernebb kulcstechnológiák jelentik az innováció alapját minden ipari szektorban. A kulcstechnológiák hozzájárulnak a zöldebb gazdaság felé történő elmozduláshoz; hangsúlyos szerepet kapnak Európa iparának modernizálásában és teljesen új iparágak kialakulásában.

A Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködésével 2018-ban indult el a Horizont 2020 programban támogatott Key-Enabling Technologies for Clean Production (KET4CP) projekt. A KET4CP támogatja a kis- és középvállalkozások hozzáférését a kutatóintézeteknél elérhető kulcstechnológiai infrastruktúrához és szakértelemhez (ide tartoznak az alábbi területek: mikro- és nanoelektronika, nanotechnológia, ipari biotechnológia, fejlett anyagok, fotonika és fejlett gyártási technológiák).

A projekt keretében micro-grant felhívások kerültek meghirdetésre. A legfeljebb 50.000 euró összegű támogatásra kkv-k pályázhatnak, és a támogatást a tiszta gyártási technológiák fejlesztésére fordíthatják, kutatóintézetekkel együttműködésben.

A pályázatról legközelebb tájékoztató rendezvény Budapesten kerül megszervezésre 2019. december 10-én. IDE kattintva a részletek és meghívó is elérhető. A pályázatok 2020. április 29-ig nyújthatók be.

Bővebb információ eenszeged@csmkik.hu levelezési címen kérhető.

2019-11-27T10:44:59+00:00