Idén is lehet pályázni a Kézműves Remekre

CSMKIK, Pályázat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idén is pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. 2019. augusztus 30‑ig várják a pályázatokat.

Az MKIK 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A pályázat célja többek között a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása.

A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít, eszerint szinte egyedülálló elismerésről van szó. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

A pályázat határideje: 2019. augusztus 30.

A pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

A 2019. évi Magyar Kézműves Remek kiállításának időpontja:
2019. szeptember 27-29.

2019-07-29T08:43:32+00:00