Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megkezdődtek a szakmai tanulmányi versenyek a megyében

2018. január 11.

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. A megmérettetésen a megye szinte minden szakképző iskolája képviselteti majd magát, az előzetes jelentkezések alapján 34 szakmában 432 tanulót vár a megyei versenyt szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ez a szám egyébként több mint 30 százalékos emelkedést jelent a tavalyi versenyzők számához képest, amelynek az elnyerhető vizsgamentesség lehet az egyik fő mozgatórugója.

Változnak az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények

2017. december 19.

JogszabályváltozásA Magyar Közlöny 2017. évi 214. számában megjelent az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCII. törvény, mely sok újdonságot hordoz.

Szabolcs Kupa 2018

2017. december 5.

Szabolcs kupaA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmai Tagozatai tisztelettel tájékoztatják Önöket, hogy ismét megrendezésre kerül a

 

„SZABOLCS KUPA 2018"  XVI. Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő  Felnőtt és Tanuló Verseny és Work Shop.

Üzemlátogatások a pályaválasztás megkönnyítéséhez - Diákok a makói Váll-Kernél

2017. november 23.

Október első munkanapján vette kezdetét Csongrád Megyében a Kormányhivatal, valamint a kereskedelmi és iparkamara által közösen szervezett üzemlátogatások sorozata. A makói térségben elsőként október 5-én a Váll-Ker Kft.-nél volt az üzemlátogatás, ahova négy Makó környéki kistelepülés iskolájából 17 diák érkezett. 

Újragondolt gazdasági jövőkép – újragondolt szakképzési koncepció

2017. december 20.

Változásokkal jellemezhető világban élünk, ez alól nem tekinthető kivételnek a szakképzés sem. Sokszor, sokféle szinten és fórumon fogalmazódik meg, hogy a szakmai képzést a munkaerő-piaci igények alapján kell megszervezni. Ezek az igények egyre több szakmában hiányhelyzetet jeleznek már most is. A kérdés az, hogy a gazdaság és a szakképzés összefüggését, kölcsönhatását – ha fel akarunk készülni az egyre gyorsuló technikai-technológiai kihívásokra, - milyen időtávban kell végiggondolni. Jellemzően a közoktatásban zajló folyamatok, a rendre megjelenő jogszabályváltozások rövidtávú tervezést tesznek lehetővé. 

Mintegy 6500-an vettek részt idei pályaválasztási programokon

2017. december 20.

Az őszi pályaválasztási időszak az IH Rendezvényközpontban megrendezett Pályaválasztási Vásárral és  a  Szent-Györgyi Albert  Agórában rendezett családi pályaválasztási kiállítással zárult. A két kiállítást a Csongrád Megyei Kormányhivatal szervezte, de kamaránk kiállítóként mindhárom napon részt vett - itt mutattuk be legújabb pályaorientációs kiadványunkat, a Szakmasorolót. 

2018-ban is várjuk jelentkezésüket mesterképzéseinkre

2017. december 18.

Kamaránk ismét várja a jelentkezéseket azokra a szakmákra, melyekre rendeletben írták elő a mestervizsga-követelményeket.

Szakmai támogatói felhívás a EuroSkills Budapest 2018 versenyzőinek támogatására

2017. november 24.

ES 2018A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívást tesz közzé gazdálkodó szervezetek, társadalmi szervezetek, oktatási- és képzőintézmények számára a EuroSkills Budapest 2018 Európa-bajnokságon induló fiatal magyar szakemberek szakmai támogatására, a versenyzők felkészítésére és kiválasztására.

 

 

A szakképzési hozzájárulás elszámolásának lehetőségei - letölthető előadás anyag

2017. november 22.

2017.november 21-én Hódmezővásárhelyen, 2017. november 22-én Szegeden hallgathatták meg az érdeklődők a gyakorlati képzés költségeinek elszámolási lehetőségeit Tímárné Staberecz Teréz, a Kamarai Tanácsadói Hálózat szakértőjének előadásában.

Az előadás letölthető anyagát a csatolt állományokban tudják megtekinteni.