Üdvözöljük a

Megújuló energia - SCOBE Projekt | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19
202122232425
262728293031 

Megújuló energia - SCOBE Projekt

Szerző: Szilágyi Katalin | 2018. január 11.

Kamaránk partnere az Archenerg Klaszter is résztvevője annak a SCOBE projektnek, mely a megújuló energia iparban dolgozók részére oktatási anyagot állít össze más európai partnerrel közösen.

 

Kezdetét vette a SCOBE (Stratégiai partnerség, üzleti és oktatási intézmények közötti együttműködés a szakképzés és az oktatás keretében) rövidítéssel illetett Erasmus Plus program által finanszírozott projekt. A SCOBE projektet a zaragozai Vea Qualitas koordinálja (Spanyolország), a többi partner pedig Franciaországot, Görögországot, Máltát, Magyarországot és az Egyesült Királyságot képviseli. A projekt időtartama a 2017.szeptember 1. és a 2019. augusztus 30. közé eső 24 hónap.


A projekt kick-off találkozójára 2017. november 30-án és december 1-jén Zaragozában, Spanyolországban került sor, ahol a koordinátorok látták vendégül a partnereket. A találkozó célja az volt, hogy a partnerek személyesen is megismerkedhessenek egymással, bemutathassák szervezeteiket és megvitassák a SCOBE projekthez kapcsolódó teendőket.


A projekt fő célja egy olyan, korszerű és hagyományos elemeket ötvöző oktatóprogram létrehozása, amely a megújuló energia iparban dolgozó embereket célozza meg. Az program során létrehozandó oktatócsomag a SCOBE Toolkit segítségével juttat majd közel 3 millió, a szélenergia területén dolgozó embert munkához. A speciális képzésben részt vevő célcsoportok olyan hallgatók lesznek, akik jelenleg diákok és a megújuló energia területén szeretnének majd elhelyezkedni vagy már a megújuló energia ágazatban dolgozó felnőttek, akik nyitottak új készségek elsajátítására. A diákok gyakorlati képzésben részesülnek majd, a felnőtt tanulókkal pedig a legújabb technológiákat fogják megtanítani. Legalább 60 diák és 30 felnőtt vesz majd részt a képzésben. Az elvárt és egyben biztosított készségek az alábbiak:


- A regionális fejlesztés dinamikus illeszkedését támogató SMART
- PERMEVET – középiskolai végzettséget követő kiegészítő képzés
- RESKILL – a megújuló energiához köthető szakmák átképzése
- SOLARIS PLUS – Innovatív moduláris szakképzés a megújuló energia szakemberei számára


Mindezek a készségek elérhetőek és elsajátíthatóak lesznek (www.scobeproject.eu) a SCOBE eszköztár készlet segítségével.


A programban résztvevő szervezetek:
- Vea Qualitas, S. L.(Spanyolország)
- GMI AERO SAS (Franciaország)
- MEDITERRANEAN AGRONOMIC INSTITUTE OF CHANIA (Görögország)
- ACROSSLIMITS Kft. (Málta)
- Accentuate (North East) Limited (Egyesült Királyság)
- SolarTech Nonprofit Kft., ArchEnerg Klaszter (Magyarország)