Üdvözöljük a

Magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatok | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031 

Magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatok

Szerző: Tóthné Horváth Mónika | 2017. november 17.

Az Oroszországi Föderáció magyarországi Kereskedelmi Képviseletének két tanácsadója látogatott el kamaránkhoz 2017. október 12-én, hogy tájékozódjanak a megyei cégek oroszországi kereskedelmi kapcsolatairól, a relációban potenciálisan érdekelt vállalkozásokról valamint a két szervezet közti együttműködés konkrét lehetőségeiről.

Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna, kamaránk titkára röviden bemutatta a megye gazdaságának főbb jellemzőit, valamint megemlített néhány megyei céget, melyek jelenleg is exportálnak Oroszországba. Arról is tájékoztatta a vendégeket, hogy az orosz relációt érintő kérdésekben elsősorban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában működő Magyar - Orosz Tagozathoz irányítjuk az érdeklődőket, mivel közvetlen kapcsolatunk nincs orosz kamarákkal.

 

További lehetőséget jelent a külföldi kapcsolatépítésben a kamarában Szegeden működő Enterprise Europe Network dél-alföldi irodájának üzleti partnerközvetítő szolgáltatása.

 

A Kereskedelmi Képviselet munkatársai elmondták, hogy három évi visszaesést követően a két ország közti áruforgalom 2017. eddigi időszakában 24 %-os növekedést mutat, ezen belül a magyar export 32%-os fejlődést ért el az előző év azonos időszakához képest. Kormányzati szinten a két ország közti kapcsolatokban a régiók közti együttműködés került a fókuszba, ennek koordinálására kormányközi bizottság alakult.

 

Konkrét üzleti kapcsolatépítésben azzal kívánnak segíteni, hogy oroszországi delegációk magyarországi látogatásának, kapcsolódó üzleti rendezvények szervezésében szerepet vállalnak. Az ősz folyamán pl. Voronyezsből és Szverdlovszkból érkezik magas szintű delegáció, de Moszkvai és Szentpétervári Napokat is szerveznek Budapesten.

 

Kamaránk készséggel felvállalta, hogy ezekről az eseményekről, kapcsolatépítési lehetőségekről tájékoztatja a megye vállalkozóit a kamarai kommunikációs csatornákon keresztül.

 

Az alábbiakban megtekinthetők az orosz cégek aktuális export ajánlatai, partnerkeresései


2017. októberi ajánlatok