Üdvözöljük a

Kínai üzletemberek látogattak a megyébe | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19
202122232425
262728293031 

Kínai üzletemberek látogattak a megyébe

Szerző: Martonosi János | 2017. november 8.

Kínai-magyar üzleti fórumot szervezett a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen Nemesi Pál, a megyei önkormányzat elnöke és a Shaanxi tartományból érkezett több, mint 20 fős delegáció vezetője, Xue Hua a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Bizottság Shaanxi Albizottság elnöke a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat erősítő együttműködési megállapodást kötött.

 

A megállapodás értelmében a két szervezet a jövőben szorosabbra fűzi kapcsolatait, kölcsönösen gazdasági és kereskedelmi szakembereket küldenek egymáshoz kutatás, valamint tárgyalások és információcsere céljából. Emellett megosztják a gazdasági szabályozással, projektbefektetésekkel, közbeszerzéssel és piaci naprakész tudással kapcsolatos tudásukat, valamint közös fórumokat szerveznek a velük kapcsolatban lévő gazdasági társaságoknak, így lehetősége nyitva az üzleti forgalom növelésének. Továbbá támogatást nyújtanak a területükön működő cégeknek a kölcsönös áruforgalom és befektetések lebonyolításában, jogszabályi konzultációs és piackutatással kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak egymásnak, sőt az esetleges a felmerülő vitás befektetési vagy kereskedelmi ügyekben megfelelő közvetítői és jogi segítséget/tanácsadást biztosítanak.

 

 

Az aláírás előtt Nemesi Pál kamarai elnök rövid köszöntőjében bemutatta a gazdasági önkormányzat tevékenységét, illetve szót ejtett a megye gazdasági szerkezetéről. Ezt követően a magyar és kínai üzletemberek Shaanxi tartomány adottságairól hallhattak információkat.

 

 

Majd Kakas Béla, a megyei önkormányzat elnöke mutatta be a térséget, hangsúlyozva, hogy az – mint ahogyan Magyarország is – befektetésre ajánlott terület. A megye gazdaságát bemutatva egyebek mellett a megye magas minőségű mezőgazdasági termelői tevékenységét, és a zöldenergia termelésben, valamint a termálenergiában és a gyógyvizekben rejlő lehetőségeket emelte ki. Ezeknek a jövőben az eddiginél is fontosabb szerepe lehet a gazdasági életben. Beszélt továbbá arról is, hogy a térség az új ipari befektetőket is várja, példaként a Daimler kecskeméti Mercedes gyárát és annak további fejlesztését hozta fel, amely bizonyítja, hogy a régió jó táptalajt nyújthat a hasonló beruházásokhoz.

 

 

A bevezetőket követően több magyar és kínai vállalkozás mutatta be tevékenységét, valamint jövőbeli terveit. A nap végén pedig a delegáció látogatást tett a szegedi lézerközpontban is.