Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
30
  

Tájékoztató a kamarai választásokról

2016. július 28.

Ezúton tájékoztatjuk a Csongrád megyei vállalkozásokat, hogy 2016 október elején a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara testületeinek és tisztségviselőinek mandátuma lejár, szükségessé válik újraválasztásuk.

 

 

Európanizáció projekt zárókonferencia Berlinben

2016. szeptember 29.

2016. szeptember 1-jén került megrendezésre a lassan már két éve futó, a megvalósítás végéhez közeledő Európanizáció című projekt záró konferenciája Berlinben.  A projektkonzorcium a rendezvényen bemutatta a projekt fő termékét, az online önértékelési eszközt, melynek segítségével az oktatási intézmények mérni tudják saját nemzetköziesedési szintjüket.

 

 

Vállalkozz Digitálisan! – Információs nap Szentesen is

2016. szeptember 28.

2016. október 11-én „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” címmel szervezünk egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Szentesn. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Gábor Dénes-díj - elismerés innovatív műszaki szakemberek számára

2016. szeptember 27.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (kutató-fejlesztő szakembereit kívánják elismerni és további alkotó munkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is.

Őszi programajánló: 2017-es adócsomag, és cafeteria

2016. augusztus 29.

Kamaránk idén is díjmentes tájékoztatót szervez a regisztrált vállalkozások számára a 2017-ben várható adózási változásokról, az adócsomag új elemeiről.  Ez alkalommal még ősszel, október 25-én várjuk rendezvényünkre az érdeklődő vállalkozásokat Szegeden. Ugyanaznap az új cafetéria rendszer is bemutatásra kerül egy szakmai előadás keretében.

A 2016. évi kamarai választások eddigi eredményei

2016. szeptember 9.

Kamaránknál a választások során megalakultak az új térségi elnökségek, új osztályelnökségek, lezajlottak a tagozati küldöttválasztó gyűlések, ahol megválasztásra került a 60 küldött. 2016. szeptember 30-án a Küldöttgyűlés dönt a kamara tisztségviselőiről, elnökségi tagjairól és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei küldötteiről is.

Január 1-jétől kötelező az online kassza!

2016. szeptember 28.

Szeptember 27-én megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik.

Több mint 1400 diák mehet üzemlátogatásokra a megyében

2016. szeptember 28.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó EPAM Systems Kft. szegedi telephelyén kezdődött meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, november közepéig tartó üzemlátogatási programsorozat. A következő időszakban 66 vállalkozás és oktatási intézmény fogadja az általános és középiskolás diákokból álló csoportokat Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Kisteleken, Csongrádon, Szentesen, Makón, Mindszenten és Ópusztaszeren.

 

METÁR– Az új, prémium típusú támogatási rendszerek bemutatása, hazai és nemzetközi tapasztalatok

2016. szeptember 23.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemzetközi konferenciát szervez „METÁR – Az új, prémium típusú támogatási rendszerek, hazai és nemzetközi tapasztalatok bemutatása” címmel a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével együttműködve. A konferencia célja a 2020 utáni EU-s szabályozás és a szükséges hatásvizsgálat bemutatása, a zöldáram-termeléshez kapcsolódó működési támogatási rendszerek, a nemzetközi gyakorlatok áttekintése.