Elektronikus építési napló alap- és haladó képzés

Elektronikus építési napló alap- és haladó képzés 2019-02-11T09:14:24+00:00

A papír alapú építési naplót 2013. október 1-jétől az elektronikus építési napló váltotta fel, s Kamaránk már több alkalommal biztosított lehetőséget az e-napló indításával kapcsolatos ismeretek elsajátítására. Ma már a naplóvezetése közben jelentkező problémák kezelésében is segítséget nyújt oktatónk, Bényi Mihály, okleveles építész- és építő mérnök.

 Gyakorlati képzés

2013 óta több alkalommal tartott Kamaránk, valamint Kamaránk DmG Oktatási Nonprofit Kft-je elektronikus építési napló vezetésének alapjait érintő gyakorlati képzést azok számára, akik az e-napló megismerésében, megnyitásában igényeltek segítséget.

Mára már sokan megismerhették az e-napló vezetésének főbb lépéseit, azonban egyedi eset, valamint a program folyamatos fejlesztése miatt kérdéses eset többszöri alkalommal merülhet fel a napló használata során.

Ezért az alap képzések mellett úgynevezett haladó képzéseket is tartunk, melyek alkalmával az egyedi, személyes problémákra fektetjük a hangsúlyt és  oktatónk kis csoportos konzultáció keretében segíti a résztvevőket a napló használatában.

 

Legközelebbi képzések 2019 tavaszán várhatóak.

 

Forrás: http://www.e-epites.hu/e-epitesi-naplo

Tájékoztató rendezvények a kamarában az e-napló bevezetésekor

A 2013. augusztusában és szeptemberében tájékoztató rendezvényt tartottunk kamaránkban, melyen a több, mint 500 résztvevő megismerkedhetett többek között az elektronikus építési napló jogszabályi, valamint alkalmazásának elméleti és gyakorlati hátterével, minden olyan fontos tudnivalóval, amely az e-napló jövőbeni használóit érintheti.

(Ezeken a rendezvényeken való részvétel díjtalan volt minden olyan Csongrád megyei vállalkozás számára, melyeknek rendezett a kereskedelmi és iparkamarai nyilvántartásba vétele és / vagy szerepel az MKIK által vezetett On-line Építőipari Kivitelezői Nyilvántartásban. Egyéb esetben a részvételi díj 5.000 Ft + ÁFA.)

Az előadásokat Tímár László nyitotta, a CSMKH Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalának Építésfelügyeletének főosztályvezető-helyettese, aki prezentációjában ismertette az e-napló jogszabályi hátterét. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb jogi információk az e-napló részeire, használatára, vezetésére, ellenőrzésére, valamint hozzáférési jogosultságaira vonatkozóan hangzottak el.

 

   Jogszabályi háttér:

  • Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény
  • Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Kormányrendelet
  • Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet
  • Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról, valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról szóló 313/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet
  • Az építésfelügyeleti bírságról szóló 238/2005 (X. 25.) Kormányrendelet

A 2013.  januári építésügyi tájékoztató rendezvényünkön is megtudhattuk, hogy az e-napló alapvetően az adminisztrációs feladatok elvégzését hivatott megkönnyíteni, éppen ezért az alapelv továbbra sem változott. Egy beruházáshoz egy e-építési napló tartozik, függetlenül a beruházás nagyságától, a beruházás kapcsán megkötött építőipari kivitelezési tevékenység végzésére irányuló szerződések számától. Az e-építési napló rögzíti a szerződés szerinti építőipari kivitelezés tárgyát, az építési-szerelési munkák adatait, az építőipari munka menetét, megfelelőségét, a teljesítési igazolásokat és a kapcsolódó dokumentumokat. Az elektronikus építési napló bevezetésével az építési napló fogalma és tartalma, vezetésének főbb szabályai nem változnak.

Az elektronikus építési napló a www.e-epites.hu portálon, az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY) ablakon keresztül elérhető internetes alkalmazás. Az építési napló a vezetésre vagy bejegyzésre kötelezettek számára, ügyfélkapus regisztráció után bárhonnan, a nap bármely szakában elérhető.

A rendezvényen elhangzott előadásanyagok és az elektronikus építési naplóval kapcsolatos egyéb hasznos információ a www.e-epites.hu honlapon belül EZEN az oldalon érhető el, mely folyamatosan frissül.

Az alábbi anyag nem található a fenti linken: