Az új típusú munkavállalók jogainak biztosításán dolgozik az EP

EEN

Új szabályokkal erősítené az új típusú munkavállalók jogait az EU, és jobb munkakörülményeket biztosítana számukra. A képviselők a soron következő plenáris ülésen szavaznak azokról az új szabályokról, amelyek nagyobb védelmet nyújtanának az új típusú munkavállalóknak. Ez egy újabb fontos lépés az uniós szociálpolitika területén.

Ezek az alábbiakat biztosítanák:

  • átlátható és kiszámítható munkakörülmények (pl. a próbaidőre, a munkaidőre vagy a kötelező ingyenes képzésekre vonatkozóan),
  • a munkáltatók nem tilthatnák meg a munkavállalónak, hogy a munkaidejükön kívül más munkáltatóknak is dolgozzanak,
  • az új munkavállalóknak a kötelezettségeiket érintő minden kulcsfontosságú információhoz egy héten belül hozzá kellene jutnia.
infographic on working conditions in the European Union   

A munkavállalás új formái

Az elmúlt években a munkavállalás a digitalizációnak és az új üzleti modelleknek (pl. Uber vagy Deliveroo) köszönhetően jelentősen átalakult, új formák alakultak ki, például ideiglenes pozíciók, vagy rövid idejű szerződések a szabadúszó munkavállalóknak.

2016-ban négy munkaszerződésből egy új típusú munkavállalásra vonatkozott, például rövid idejű vagy igény szerinti megbízatásra, illetve fizetett gyakornokságra. A munkavállalás rugalmasabbá vált, ez azonban nem azt jelenti, hogy nincs szükség a munkavállalók jogainak védelmére.

Kire vonatkoznak az új szabályok?

Az új szabályok minden olyan munkavállalóra érvényesek lesznek, akik átlagosan egy héten három órát, vagy egy hónapban 12 órát dolgoznak, például a háztartásbeliek, az igény szerint dolgozók, az időszakos munkavállalók, az utalványért vagy online platformokon dolgozó munkavállalók, valamint a gyakornokok és a tanocok is.

Az egyéni vállalkozókra azonban nem vonatkoznak majd az új szabályok.

Következő lépések

Ha a Parlament elfogadja a szabályokat, azokat az EU minisztereinek is jóvá kell hagynia.

Mi mindent tesz az EU a munkavállalók jogaiért?

Az EU folyamatosan dolgozik a munkakörülmények javításán. Nemrégiben szavazták meg a képviselők azokat a szabályokat, amelyek a kisgyerekes szülőket, valamint a családtagjaikat gondozókat segítik a munka és a családi élet sikeresebb összehangolásában. Emellett az EP a kiküldetésben dolgozókra vonatkozó szabályokat is elfogadta.

Az EP továbbá a munkaidőre, a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre, illetve a szociális biztonságra vonatkozó szabályokat is megszavazta, amelyek akkor érvényesek, ha egy munkavállaló nem a saját országában, hanem egy másik uniós tagországban dolgozik.

Forrás: Európai Parlament – 2019. április 9.

2019-04-12T09:49:19+00:00