Átadtuk új kamarai irodánkat Makón

CSMKIK, Főhír, Gazdasági hírek

Megújult környezetben, új helyen várja a vállalkozásokat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Makó Térségi Irodája. Gazdasági önkormányzatunk képviselete a Deák Ferenc u. 29. fsz. 7. szám alatt alá költözött, ahol modern körülmények között fogadják az egyre nagyobb létszámban a szervezethez forduló ügyfeleket.

A szeptember 2-i átadón Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere kiemelte, hogy a makói önkormányzat az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy a városban minél optimálisabb környezetet biztosítson a vállalkozásoknak, hiszen az, hogy Makó most a sikertörténetét éli, nagymértékben nekik köszönhető. Hozzátette, a városban és annak térségében működő vállalkozások hamarosan a település legnagyobb fesztiválján, a Hagymafesztiválon is bemutatkozhatnak. Ott több mint 30 vállalkozás tud bemutatkozni, sőt szakmai programok is lesznek külön Vállalkozói Szigettel.

Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, Farkas Éva Erzsébet polgármester és Donáth Roland, a CSMKIK Makó Térségi szervezetének elnöke az átadón

Kamaránk elnöke, Nemesi Pál a szeptember 2-i nyitóünnepségen elmondta, hogy az utóbbi években mind a kamara makói választott tisztségviselői, mind a helyi vállalkozások szorgalmazták, hogy saját irodát alakítson ki a gazdasági önkormányzat Makón. Ezért döntöttek amellett, hogy megfelelő szolgáltatási színvonalon, mindenki számára elérhetően, a város központjába, immár saját ingatlanba költözik a szervezet helyi képviselete.

Makón 1995 óta érhető el kamarai képviseletünk, mely augusztus közepén költözött el. Ha a gazdálkodó szervezeteknek információra van szükségük, többek között vállalkozás alapításával és működésével, forrásszerzéssel, külföldi és belföldi partnerkereséssel, szakképzéssel kapcsolatos kérdésekben tud tájékoztatást adni képviseletünk munkatársa, Ankes Adrienn.

Az információnyújtáson túl a kamaránkhoz forduló gazdálkodó szervezetek az önkéntes tagsággal, valamint a kamarai nyilvántartásokkal kapcsolatos ügyintézéssel, külkereskedelmi okmányok hitelesítésével, békéltetős testületi kérelmek leadásával kereshetik meg a helyi ügyintézőt.

A makói képviseleten irodában 2018-ban 300-an fordultak meg. Az ügyfeleket a kamara igyekszik szolgáltatásokkal és a működésükhöz szükséges információkkal segíteni, amit ezentúl a kor követelményeinek mindenben megfelelő, ügyfélbarát kialakítású létesítményben valósíthatnak meg.

A kamara makói képviseletének nyitva tartásáról a http://csmkik.hu/kapcsolat/ oldalon olvashat. Cím: 6900 Makó, Deák Ferenc u. 29. fsz. 7. (bejárat a Pulitzer sétány felől), telefon: 06-30/534-0821.

 

2019-09-04T10:31:49+00:00