32 mestert avattunk

CSMKIK, Díj

Újabb 32 mesterlevelet adott át kamaránk 2018. november 7-én Szegeden. A frissen avatott mesterek ezúttal 5 szakmában kapták meg okleveleiket. Emellett a mestervizsga bizottsági elnöki kinevezéseket, és a gazdasági önkormányzat gyakorlati oktatói képzését sikeresen elvégzők tanúsítványai is kiosztottuk.

Az ünnepségen Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a duális képzés fontosságát hangsúlyozva elmondta: össze kell fognia az oktatásnak és a működő cégeknek, szerinte ugyanis e nélkül nincs színvonalas szakember-utánpótlás. Hozzátette, fontos a folyamatosan fejlődő képzés és oktatás is, mivel sok olyan szakmát még nem ismerünk, ami 10–15 év múlva már szükséges és hétköznapi lesz.

2018 tavaszán mesterelnöki pályázatot írt ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a megyében 25 elnökjelölt 35 szakmában nyújtotta be pályázatát, valamennyien pozitív elbírálásban részesültek. Ők mindannyian ezen az eseményen kapták meg kinevezéseiket.

A gyakorlati képzés színvonalának biztosításáért a mestervizsgával érintett szakmák mellett minden szakképesítésre vonatkozóan kifejlesztésre került egy új képzési program, a kamarai gyakorlati oktatói képzés. Kamaránk egyike annak az 5 területi kamarának, amely egy pilot programban már idén októberben megvalósította a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges képzést. Az oktatás két szakaszból tevődött össze: 25 óra elméleti oktatásból, valamint 3 nap tréningből. A képzést összesen 47-en végezték el, ők is a mesterlevél átadón vehették át az erről szóló tanúsítványokat.

Az esemény végén dr. Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke kiemelte, hogy nagy hiány van szakképzett munkaerőből, a helyzet javításában pedig fontos szerepe lehet a most kinevezett mestereknek. Ezért arra kérte őket, hogy mint oktatók és gyakorló vállalkozásvezetők, segítsenek abban is, hogy a végzett fiatalok ne hagyják el az országot.

 

A 2018. november 7-én avatott mesterek névsora

Autószerelő mesterek:

 1. Fazekas Henrik
 2. Kispál Róbert
 3. László Csaba
 4. Nagy Zoltán
 5. Pilisi Csaba
 6. Rozinka Gábor
 7. Süli Gábor
 8. Szabó Attila Bálint
 9. Tóth Zsolt Tibor
 10. Tranyánszki Henrik

 

Gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat szerelő mesterek

 1. Király Sándor Krisztián
 2. Lele Zoltán
 3. Sebők Roland
 4. Tari Tibor
 5. Tikviczki József
 6. Vőneki Csaba
 7. Vőneki József
 8. Zana Gábor

 

Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő mesterek:

 1. Balog Mihály
 2. Barta Zsolt
 3. Dóczi István
 4. Fehér Zoltán
 5. Marton József Zsolt
 6. Orosz Csaba

 

Kőműves mesterek:

 1. Békési János
 2. Ézsiás Csaba
 3. Horváth Szabolcs
 4. Koczka Gábor
 5. Sebők Péter
 6. Szántó Jenő

Szakács mesterek:

 1. Balla Zoltán
 2. Mészáros Péter

2018-11-08T13:11:13+00:00